Het orkest

Muziekvereniging Heijenoord is opgericht op 1 november 1922 als Fanfarecorps Heijenoord, vernoemd naar de wijk Heijenoord, waar de vereniging gehuisvest is. Vanaf de jaren vijftig speelde Fanfarecorps Heijenoord in de vaandelafdeling van de KNF en behaalde hierdoor veel successen, getuige de welgevulde vitrinekast. Toen in de tachtiger jaren de fanfare te klein werd, besloot de vereniging over te schakelen naar een harmonie-bezetting.

Fanfarekorps Heijenoord tijdens een concert in 1975.

Muziekvereniging Heijenoord verzorgt concerten en andere zittende optredens. Optochten, serenades en dergelijke behoren tot het verleden.Zo treedt Heijenoord op bij het jaarlijkse “Living Statues” en geeft de vereniging eens per jaar een najaarsconcert. Daarnaast verzorgt de vereniging met Kerstmis ’s morgens vroeg optredens in Verpleeghuis Heijendaal en in Ziekenhuis Rijnstate. Geliefde buitenlandse reizen zijn de internationale muziekfeesten in Bad Bramstedt (Duitsland) en Sæby (Denemarken), die beide driejaarlijks plaatsvinden. Sinds 2017 organiseert Muziekvereniging Heijenoord hun eigen driejaarlijkse muziekfestival: Internationaal Muziekfestival Arnhem.

Muziekfest Bad Bramstedt in 2003.

De vereniging bestaat op dit moment uit zo`n 30 muzikanten. Het repertoire varieert van klassiek tot modern. In de moderne muziek speelt Heijenoord een breed scala aan muziek. Van jazz tot filmmuziek en van musicalbewerkingen tot bewerkingen van popmuziek.

Nieuwjaarsconcert 2016.